Олакшице пензионерима при плаћању струје

На данашњој ванредној сједници брчанске Владе као најважнија тачка дневног реда издвојила се одлука о програму утрошка средстава за субвенционисање електричне енергије у износу од 700.000 КМ, као врста помоћи пензионерској популацији на подручју дистритка, која је и усвојена.

9
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Овом одлуком олакшаће се плаћање трошкова електричне енергије овој популацији, тако што ће Влада сносити дио трошка плаћања рачуна за електричну енергију.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић каже да је данас на сједници требало да се нађе и одлука о додјели једнократне помоћи пензионерима, али је она повучена са дневног реда.

“Данас је била намјера да се усвоји и одлука о расподјели једнократне новчане помоћи, међутим како се испоставило, дио средстава који је издвојен за те намјене није био довољан да би се покрио укупан број пензионера у Брчком, јер је тај број порастао у односу на претходне године” рекао је Милић.

За расподјелу помоћи недостаје 16.000 КМ.

Он је истиче да ће у међувремену, по задужењу Владе Брчко дистрикта, директор Дирекције за финансије и шеф ресорног одјељења радити на изналажењу начина да финансирају или покрију тај дио недостајућих средстава.