НЕЗАКОНИТО БЛОКИРАЊЕ АУТОМОБИЛА ОД СТРАНЕ ЈП ‚‚ПУТЕВИ‚‚ БРЧКО – АПЕЛАЦИОНИ СУД ДОНЕО ПРЕСУДУ

На адресу Редакције информативног портал Објектив Медиа стигао је мејл од стране адвокатске канцеларије Марјановић везано за пресуду Апелационог Суда о блокирању аутомобиле грађана И наплаћивања доплатних карти за паркирање. У циљу објективне информисаности грађана преносимо писмо адвокатске канцеларије Марјановић у целини.

19
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Адвокатска канцеларија Марјановић је прије неколико мјесеци, указивала на незаконитости које ЈП “ПУТЕВИ БРЧКО” проводе над грађанима Брчког, наплаћивањем доплатних карата за паркирање, као и блокирањем њихових возила и наплаћивањем накнада за деблокаду.

Овакав став и мишљење наишао је на бурну реакцију ЈП “ПУТЕВИ БРЧКО”, који су исто мишљење негирали, те на увредљив начин оспоравали. Пресудом Апелационог суда Бд БиХ од 29.9.2017.године, потврђено је да ЈП “ПУТЕВИ БРЧКО” на незаконит начин врше наплату доплатних карата, блокирање возила, као и наплату наканде ради скидања блокатора са истих возила.

На овај начин је потврђено да је ЈП “ПУТЕВИ БРЧКО”, незаконито од грађана наплаћивало велике износе новчаних средстава. Наше мишљење је да сви грађани који су платили доплатну карту у износу од 20,ооКМ или накнаду да се блокирано возило одблокира у износу од 30,оо КМ, имају право на поврат ових износа, увећаних за законске затезне камате и остале трошкове које су грађани имали, будући да је
пресудом утврђено да су овакве накнаде наплаћиване незаконито.

Они грађани који до сада нису платили овакве накнаде, по нашем мишљењу, то нису дужни ни да учине. Грађани морају да знају да имају право на поврат новца који им је незаконито наплаћен, као и право на накнаду штете коју су претрпили због блокаде властитог возила.

Миленко Марјановић адвокат