Завршено Појединачно првенство БиХ, Штитковац испунио норму за Grosseto

У Зеници се током викенда одржало Појединачно првенство Босне и Херцеговине за јуниоре и јуниорке. Наступио је велики број атлетичара и атлетичарки из цијеле Босне и Херцеговине, а такмичили су се у двадесет дисциплина.

94
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Најбољи наступ у мушкој конкуренцији имао је Нермин Штитковац, атлетичар Атлетског клуба „Сарајево“. У бацању кугле и диска освојио је титулу државног првака, а резултатом оствареним у бацању кугле, испунио је и норму за наступ на Европском првенству за атлетичаре до 20 година, које ће се идућег мјесеца одржати у италијанском Grossetu.

Најбољи наступ у конкуренцији атлетичарки имала је Медиха Салкић, атлетичарка Атлетског клуба „Зеница“, која је, као и Штитковац, побиједила у бацању кугле и диска. У обје дисциплине потврдила је норму за наступ на Европском првенству у Grossetu.

Појединачно првенство БиХ за јуниоре и јуниорке, селекторима, Елвиру Крехмићу и Драгомиру Чабрилу је послужило и као изборно за Балканско првенство за јуниоре и јуниорке, а које ће се почетком мјесеца одржати у румунскоm Craiovu.