Резултати студије: Корисници канабиса су успјешнији и задовољнији

Корисници канабиса се обично повезују с лијеношћу, неуспјехом и апатијом, али супротно популарном стереотипу , ново истраживање тврди да су они међу најзадовољнијим и најуспјешнијим људима.

134
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Истраживачи BDS Analyticsa анкетирали су оне који конзумирају канабис и оне који га не конзумирају како би упоредили низ менталних, социјалних и финансијских фактора, између осталог и задовољство животом, ставове према родитељским и радним подацима. Истраживање је анализирало опсежне податке двије америчке државе које су гласале за легализацију канабиса, Калифорније и Колорада.

Подаци из Калифорније су открили да је 20 посто корисника канабиса магистрирало, а међу онима који нису корисници магистериј је завршило само њих 12 посто. Што се тиче финансија, конзументи су имали 73.470 долара прихода, а они који не конзумирају канабис 70.000 долара.

Слични резултати су били и у Колораду гдје је међу љубитељима канабиса била 64 посто запослених, а међу противницима 54 посто. Такође, 64 посто конзумената у Калифорнији је основало породице, а то исто је учинило 55 апстинената.

Када је у питању задовољство животом, скоро пет од десет конзумената у Колораду сложило се да су данас задовољнији животом прије него годину дана, док је исто изјавило четири од десет апстинената.

Истраживање је показало да су особе које користе канабис друштвеније, да чешће уживају у рекреацији на отвореном и волонтирају.

“Корисници канабиса су далеко од карикатура које су кориштене у њиховом опису”, казала је Линда Гилберт, водитељ одјељења за истраживање.