ПОМРАЧЕЊЕ ОБДАНИШТА

1191
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Пише: Неда Козомара 

Ово је улаз у Обданиште у Бч!

Нова олимпијска дисциплина, улазак и излазак уз бандеру као мечка И мечићи из документарних филмова. Свакодневна слика испред Обданишта. Толико јавашлука возача и толико небриге за уређење паркинга на улазу је за причу са невјероватним догађајима..

Тешко је наћи мјерну јединицу за ову врсту тероризма над дјецом. Често пролазим овом џадом без дјеце, моји су одавно престали ићи у овакву врсту установе већ пречицом идем на посао.

Задивљује ме инерција родитеља да макар петицију поднесу некоме или позову камере тв –а И новинаре. Прилаз обданишту  је дневна И јутарња мора родитељима И њиховој сањивој дјечици. Тик до улаза који је, руку на срце више њива ораница зарасла у коров И затрпана смећем него икакав улаз гдје се подразумјева да људи редовно  пролазе.
Јуче је пролаз цијели дан био потпуно блокиран паркираним возилима. Између црвеног аута И зида поред којег се мора проћи, размак је био 10цм. Да је којом несрећом нека жена затекла возача како излази из аута који је паркирао И протестовала још би добила салву увреда у најбољем случају а није искључено ни пријетњу батинама.
Једном приликом у главној улици, на тротоару који је ширине 1,20цм наишла сам на паркирани камион. Возач је био поред а пошто сам морала с тротоара сићи на прометну саобраћајницу да бих наставила пут, питала сам га: Шта сад да погинем, видиш колико возила пролази?
Мртав – леден, рече ми: Небој се госпођо, платићу вам ја сахрану!