НЕБО ИМА МИЉЕНИКЕ!

376
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Пише: Неда Козомара

Не волим статистику јер редовно ми не иде у прилог осим ако се не ради о доживљајима и путовањима које сам вољела још од дјетињства. Мислим да је то због тога што сам у моменту рођења удахнила морски зрак па који дан потом морала на пут, кући. То љуљушкање у ауту од Сплита до Крајине ми се вјероватно свидјело и остало у крви.
По тој, истој, статистици мали је број људи који су имали срећу а неки Богами и несрећу да се возе авионом!
Ко је преживио а већина јесте памтиће аеродроме по љубави и загрљајима.
Нигдје на свијету толико љубави на једном мјесту међу људима са свих страна свијета. На долазним и на одлазним терминалима сви се грле и љубе. Неки плачу од туге одласка драге особе а неки од среће и доласка оних које воле. Шкрипе точкићи разнобојних кофера у свим димензијама, промичу људи у разним смјеровима као авиони на небу. Разлика је у томе што авиони имају прописане коридоре које ми не видимо а људи по тлу могу да шеткају цик-цак као пчеле из кошница.
Свако мало у групи по неколико особа, једнобразно обучени у прекрасне униформе, пролазе посаде авиона, спремни за пут и улазак у авион или се враћају, управо изашли послије путника из авиона на одмарање. Свака авио-компанија има другачију боју униформи али свачија је предивно дизајнирана и личи на странице модних часописа.

Стјуардесе су онакве какве су и биле у причама, сан мушкараца! Ниједна нема силиконе, мини сукње и деколтоване кошуље али зато су префињене у уредности и минимализму елеганције.
Пилоти, несаница жена свих генерација! Не памтим да сам видјела пилота са X ногама, оклембесених рамена, и отужне фаце. Све је ту под конац, мјере, пропорције, зуби, корак, све!
Познајем жене које би пристале да их такав одведе у мутвак и какву уџерицу а камоли на небо, у госте звијездама.

Путници, расути по згради аеродрома, забавили се о себи, чекајући лет. Док није било хабер-кутија сви су тражили прилику да с неким заподјену разговор и тако су се људи упознавали. Сада, сви буље у свој телефон, пишу и читају поруке, претражују по интернету и тако круне минуте до уласка у авион. Евидентно, нико ни са киме не прича, осим ако нису заједно а и ти који су заједно, често су – „свак засе траву пасе“!
Претрес, Рендген, и авион!

Добро дошли, изволите, Богу се помолите!