Одржана бициклијада у Братунцу

189
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

У Братунцу је данас одржана бициклијада на којој је учествовало око 100 бициклиста различитих генерација. Организатор ове манифестације је Брдско-бициклистички клуб Братунац.Biciklijada_Bratunac 4

“Наш клуб организује ову бициклијаду уз подршку Народне библиотеке Братунац и општине Братунац. Посебно ми је драго што ће данас са нама бити и наши пријатељи из Брчког, Лознице, Љубовије и Вишеграда који ће у оквиру бициклистичког маратона „Круг пријатељства“ свратити у Братунац и учествовати на нашој бициклијади. Ова манифестација је на неки начин и увертира за наш пут у Свету гору и посјету манастиру Хиландар. Планирамо да бициклима кренемо 28. јула ка Светој гори а долазак у манастир Хиландар се очекује 5. августа“, рекао је Перица Кузман, члан Брдско-бициклистичког клуба Братунац.

Biciklijada_Bratunac 2
Бициклијада је до сада организована у оквиру Дјурдјевданских дани а план је да у наредном периоду буде посебна манифестација.
„Бициклизам као спорт је у великој експанзији па је и наша намјера да бициклијада као посебна манифестација постоји у Братунцу и представља отварање љетње сезоне у нашем граду“, казао је Славољуб Младјеновић, директор Народне библиотеке Братунац.
Циљ ове манифестације је промовисање здравог начина живота и бициклизма као једног лијепог спорта и одличног избора за све младе људе.

Biciklijada_Bratunac 3
“Треба да покушамо да одвојимо младе од компјутера, од телевизора и да их приволимо да изадју у природу, да возе бицикл, баве се спортом и друже се. Ми смо сви овдје велики пријатељи и циљ је да што више дјеце учествује у оваквим догадјајима”, рекао је Драган Васић, потпредсједник Бициклистичког клуба Лозница.
Након окупљања и дружења на градском тргу у Братунцу бициклисти су продефиловали улицама града а оно што посебно треба да радује је чињеница да је на бициклијади учествовао велики број дјеце, тако да можемо рећи да бициклизам као спорт, дефинитивно, има лијепу будућност у Братунцу.

Извор:upsmedia.ba