Домаћи тим са електричним трактором у полуфиналу такмичења у оквиру ГЕС 2016 — Гласајмо

303
  Baner-tri-sobe kolubara_baner_1  

Једини домаћи представник на такмичењу на коме се пријавило више од 1000 тимова прави електричне тракторе, а пласманом у финале представиће се на Глобалном самиту предузетника на Стенфорду који ове године отвара Барак Обама.

Домаћа екипа иза пројекта „Идворски електрични трактор“ пласирала се у полуфинале такмичења GIST Tech-I, чији ће се финалисти уз менторство и едукативне садржаје борити за почетни капитал на завршници такмичења које се одржава у оквиру овогодишњег Глобалног самита предузетника (2016 Global Entrepreneurship Summit), чији ће домаћини бити Универзитет Станфорд и председник Барак Обама.

Тим се састоји из три инжењера електротехнике, Далибора, Николе и Ивана, а такмиче се у оквиру “Идеја” категорије. Једини захтев био је да таргетира локални проблем, који касније може да има и глобални позитивни утицај, те стога и идеја за електрични трактор.

Иван је са нама поделио њихове будуће планове:

Први и основни циљ нам је израда прототипа и достизање МВП-а, што у овом случају није ни мало јефтин подухват.

С друге стране такмичење је заиста добро, јако и референтно. Ове године конкуренција је била никада јача. Ступили смо у контакт са Емиром Мемишевићем из Босне који је прошле године учествовао у финалу које се одржавало у Кенији и који нам је пренео утиске да је све било на доста озбиљном нивоу.

Обзиром да је ове године финале на Станфорду и да је покровитељ Обама очекујемо да се сви потруде доста више да до финала дођу.

Идворскy тим се изборио за полуфинале међу 1075 пријављених из 104 земље, а ове једине домаће представнике можемо подржати гласањем на званичној страници такмичења  http://www.gistnetwork.org/content/tech-i-semi-finalists-voting (тражите идворски).

Извор:стартит.рс